Ден след кончината на легендата Диего Армандо Марадона логично всички световни издания почитат смъртта на един от най-великите футболисти в историята на играта. Разбира се, това се случва и в изданията на Острова, като част от тях го правят по много неподходящ начин.

„Божията ръка” никога няма да бъде забравена на Албиона, макар минути след компроментиращия гол Диего да навръзва целия отбор на „трите лъва” от зад центъра и да накара целия свят да „ахне” от неговото отиграване.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Гений с грешка”, пише Daily Express.

Daily Mirror пък твърди, че „вече сега Марадона е в ръцете на Господ”, след като го определят, като герой, злодей, измамник и гений”.

Друго издание – Daily Star, дори стига още по-далеч, пишейки: „Къде беше VAR, когато най-много се нуждаем от него”…

"Диего Марадона бе велик футболист, но не и спортсмен", заяви вратарят на националния отбор на Англия от световното първенство през 1986 Питър Шилтън. Аржентинската легенда отбеляза именно срещу него паметния гол с ръка на полуфиналите в Мексико и никога не се извини. Марадона почина вчера от сърдечен удар в дома си в покрайнините на Буенос Айрес на 60-годишна възраст.

"Онова бе просто измама. Докато тичаше на другата страна и празнуваше, той погледна на два пъти назад, сякаш чакаше съдията да отмени гола. Той знаеше какво се е случило, както впрочем и всички други, освен съдията и неговите помощници", каза Шилтън в интервю за британското издание "Дейли мейл".

Само четири минути по-късно Марадона вкара може би най-красивия гол на световни първенства, след като дриблира покрай половината отбор на Англия. "Изобщо не ме интересува какво казват хората, защото това (т. нар. "Божия ръка") спечели мача за Аржентина. Да, той вкара брилянтен втори гол почти веднага след това, но ние все още бяхме афектирани от случилото се по-рано. Това ме тормозеше много през годините и не мога да го крия", продължи бившият вратар, сега на 71 години.

"Очевидно е, че Марадона бе велик футболист, но за съжаление той не бе спортсмен. По-голямата част от съотборниците ми от Мексико биха споделили моето мнение. "На терена всички правим неща, които може би не трябва. Правим ги, защото сме под пара. Но ако това бе който и да е член на нашия отбор по това време, ние щяхме да си признаем за грешката и щяхме да се извиним".