Бившият капитан на националния отбор на Франция и бивш шеф на ФИФА Мишел Платини направи изненадващо изявление след смъртта на Диего Марадона. Той разкритикува Дон Диего за някои от действията му в последните години. Платини обясни, че с оглед на "всичко, което се е случило през тези години", е очаквал смъртта на Марадона.

"Огромна загуба за футбола и тъга, но след всичко, което се случи през последните години, го очаквах! Бях се подготвил да чуя един ден по радиото съобщението за изчезването на Диего Марадона", каза Платини в интервю за "L'Equipe". 

Двамата бяха преки съперници по италианските терени през 80-те, когато Мишел носеше номер 10 в Ювентус, а Диего пленяваше сърцата на тифозите в Неапол и Южна Италия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Бившият шеф на ФИФА пояснява, че когато го е видял да говори или да се движи затруднено, е знаел, че нещата не отиват в добра посока. "Така че се подготвяш за лошите новини, но когато дойде денят, сърцето ти се разхлопва. Трудно е, идва носталгията и меланхолията", добави 65-годишният Платини. 

"Не го обвинявам за грешките му, а за заобикалящата го среда. Всички, които бяха около него, се възползваха добре от това, и не му помогнаха да се възстанови", каза Платини, който обаче признава, че за него най-велик в историята е Йохан Кройф. 

Французинът припомни първия път, когато се е изправил срещу Дон Диего - през 1979 г. в Буенос Айрес. 

"Марадона беше син на държава, където футболът е крал. Той беше момче-крал. Не мисля, че ще има три дни национален траур във Франция, когато Зидан или аз ни няма", завършва френската легенда.