Полша надви трудно Турция с 2:1 във Варшава при последната проверка за двата тима преди участието им на Евро 2024 в Германия. Карол Швидерски (12) даде аванс на домакините на стадион „Народови“, но се контузи нелепо при празнуването на гола и бе заменен принудително, а малко по-късно с травма напусна и голямата звезда Роберт Левандовски. Баръш Йълмаз (77) възстанови равенството, а Никола Залевски (90) донесе успеха на поляците.

Футболистът на Лудогорец Якуб Пьотровски започна срещата като титуляр за Полша, но бе заменен на полувремето от Себастиан Сжимански.

Двубоят започна с натиск от страна на Полша, който даде резултат в 12-ата минута, когато Роберт Левандовски изведе Швидерски, който от чиста позиция даде аванс на своя тим, пращайки топката покрай Мерт Гюнок. В радостта си Швидерски стъпи накриво и принудително напусна терена.

Керем Артюркоглу навлезе в наказателното поле на Полша в 21-вата минута и шутира, но Войчех Шчесни отрази, а четири минути след това Хакан Чалханоглу пропиля чиста възможност, когато негов удар премина покрай десния страничен стълб на полската врата.

Роберт Левандовски, който изигра своя мач №150 с националния отбор, напусна терена на собствен ход в 32-рата минута, след като е усетил неразположение.

Гостите започнаха много активно втората част. В 55-ата минута Баръш Йълмаз излезе очи в очи с Шчесни, но вратарят на Полша успя да се намеси и отрази. Каспер Урбански получи топката в наказателното поле на Турция в 68-ата минута и шутира, но Мерт Гюнок демонстрира страхотен рефлекс. Две минути по-късно Арда Гюлер навлезе в наказателното поле на Полша, но Шчесни направи страхотно спасяване и отрази удара на звездата на Турция. Минута по-късно Шчесни отново се намеси, като този път отрази мощен удар на Оркун Кьокчю.

В 77-ата минута Турция успя да изравни, след като Кенан Йълдъз комбинира с Йълмъз, който стреля от границата на наказателното поле и преодоля Войчех Шчесни за 1:1. Артюркоглу излезе на чиста позиция в 80-ата минута, но ударът му срещна напречната греда на вратата на Полша.

Домакините успяха да спечелят срещата, след като в 90-ата минута Никола Залевски отправи удар от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл и оформи крайното 2:1.

Полша е в група с Нидерландия, Австрия и Франция на Евро 2024, докато Турция ще мери сили с Грузия, Португалия и Чехия.