ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Големият футболен талант Никола Илиев е на вихъра на вълната, след като направи фурор с екипа на Интер в мач от младежката Шампионска лига. 18-годишният ни национал избухна с четири гола за успеха на "нерадзурите" с 4:2 над Виктория (Пилзен) в мач от група "C" на турнира. 

Български национал избухна с четири гола в Европа

С победата Илиев и съотборниците му, водени от бившия румънски национал и бивш играч на Интер Кристиян Киву, си подпечатаха продължаването напред.

"Нерадзурите" се изкачиха на второто място в групата, в която лидер е Барселона. Последен е Байерн, който след победата на Интер загуби шанс за продължаване напред. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В социалните мрежи се появиха клипчета с голове на Илиев. 18-годишният български нападател отправи 6 удара в мача, от тях четири се озоваха във вратата на съперника. 

В 23-ата минута Никола Илиев откри резултата, а 11 по-късно вкара второто си попадение в срещата след асистенция на Самуел Григар, пращайки топката под напречната греда. В началото на втората част гостите от Пилзен намалиха изоставането, след като Алесандро Фонтанароса си отбеляза автогол. 

В 65-ата минута Илиев оформи хеттрика си и отново даде два гола преднина на Интер - 3:1. 

Шоуто на българския талант не спря и в 77-ата минута той се разписа за четвърти път - 4:1. В 85-ата минута Алао Дабани вкара за Виктория Пилзен и срещата приключи 4:2.

След фурора роденият на 6 юни 2004 година в Русе Никола Илиев заслужено е на челни места в италианските медии. 

"Газета дело спорт" пише за българина: "Всички са луди по Илиев - бижуто на Интер, който върлува в Младежката лига". Реномираното издание излезе с подробен материал за родния талант.

В обширната публикация футболната Библия на Апенините разказва за кариерата на 18-годишния футболист, привлечен през 2020 година от Ботев (Пловдив). 

Подчертава се, че Илиев вече има 7 гола през изминалия сезон, един от които донесе титлата на младежите на Интер във финала срещу Рома. 

"Шоуто на Илиев", е друго от заглавията на Ботуша.

На свой ред италианска версия на авторитетното издание Goal.com също направи очерк на българския нападател със заглавие "Кой е Никола Илиев".

Изданията разказват как преди 2 години Интер успя да се пребори за подписа на българина с Манчестър Юнайтед, Аякс, Челси и други грандове. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ