Вратарят на Португалия Антони Лопеш засипа с похвали българския си колега Владислав Стоянов за изключителното му представяне в снощната контрола между двата тима, спечелена от "лъвовете" с 1:0. Същото стори и халфът Адриен Силва, който призна, че родният страж е на страхотно ниво.

Стоянов се отличи с няколко феноменални намеси, над дузина спасявания, включително и дузпа на Кристиано Роналдо в средата на второто полувреме. 

"Вратарят на България направи страхотен мач. Аз нямах много работа и не получих възможност да покажа какво мога, но има и такива мачове. Допуснахме малко случаен гол при единствения удар на съперника, а след това не успяхме да вкараме, въпреки че имахме повече от достатъчно възможности. Нямахме късмет, защото създадохме много положения, но не бяхме точни в завършващия удар. Ще бъде добре, ако продължим да играем така, но повишим ефективността. Хубавото е, че това е само една контрола, а в средващата (срещу Белгия във вторник) ще имаме възможност да се поправим", коментира Лопеш.

Полузащитникът Адриен Силва също смята, че основната причина за загубата на Португалия е силното представяне на Стоянов. 

"Изправихме се срещу вратар на страхотно ниво. Отборът работи добре, подавахме си бързо топката и успявахме да дестабилизираме защитата на България. Създадохме много положения, но вратарят им направи отличен мач и ни попречи да спечелим", каза Силва.