Реал (Мадрид) се класира на четвъртфиналите в Шампионската лига. Белия балет елиминира италианския Наполи.  Тимът на Зинедин Зидан спечели реванша от осминафиналите с 3:1 като гост и след успех с 3:1 на „Сантяго Бернабеу“ в първата среща продължава напред.

Мачът не тръгна добре за испанския гранд. Разсеяната игра на гостите в отбрана им изигра лоша шега в 24-ата минута. Каземиро проспа ситуацията, Марек Хамшик с едно докосване изведе Дрис Мертенс сам срещу вратаря Кейлор Навас и белгиецът го преодоля хладнокръвно с изстрел по диагонала – 1:0. Само 5 минути по-късно Кристиано Роналдо уцели гредата на Наполи.

Домакините продължиха да пресират Реал и бяха на сантиметри от това да покачат преднината си. В 37-ата минута Мертенс се измъкна за пореден път от отбраната в черно (с такива фланелки играха момчетата на Зидан – б.р.) и уцели гредата с шут от 15-тина метра.

Отговорът на Белия балет обаче не закъсня. В 52-ата минута грешка на Хамшик доведе до корнер в полза на Реал. Тони Кроос изпълни отлично и центрира точно на главата на връхлитащия Серхио Рамос. Защитникът засече с глава и прониза Пепе Рейна за 1:1. По този начин Кралския клуб реализира гол в 47-и пореден мач., след 0:0 срещу Манчестър Сити в миналогодишния полуфинал в Шампионската лига.

В 56-ата минута отново Рамос матира Наполи от абсолютно идентична ситуация. Отново Кроос вдигна от корнер и Серхио отклони с глава и след рикошет в гърба на Мертенс топката спря в мрежата за 1:2. Това беше 13-а асистенция за германския национал от началото на сезона.

В 90-ата минута Кристиано Роналдо се оказа на стрелкова позиция в пеналта на Наполи, би силно, Рейна с мъка изби, но право в краката на връхлитащия Алваро Мората, който без проблеми довкара топката в мрежата за крайното 1:3.

За Реал това беше първият сериозен тест по пътя към защита на трофея. Това нито един тим не е успявал да стори в ерата на Шампионската лига от 1993 г. насам. 

Кралският клуб отбеляза вчера 115-ата годишнина от основаването си. На 6 март 1902 г. се появява клубът, който носи името на града – Мадрид. Реал започва да се нарича от 1920 г., когато с указ на крал Алфонсо XIII е обявен за кралски клуб.

Реал (Мадрид) за седми пореден път се класира за 1/4-финалите в турнира. Кристиано Роналдо няма гол в Шампионската лига вече 583 минути, което е рекордно дълга серия за португалеца, откакто е в Реал.
Вратарят Пепе Рейна няма победи срещу Реал в 8 досегашни опита с екипите на Барселона и Виляреал - 3 равенства и 5 загуби.                                                

Резултат с изображение за real madrid logoРезултат с изображение за napoli logoНАПОЛИ - РЕАЛ (МАДРИД) 1:3

 (в първия мач 1:3)
 1:0 Дрис Мертенс (25), 1:1 Серхио Рамос (50), 1:2 Серхио Рамос (56), 1:3 Алваро Мората (90)                                
           Неапол, стадион: "Сан Паоло"
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

 

НАПОЛИ: Рейна, Хюсай, Кулибали, Албиол, Гулам, Алан (56-Рог), Диавара, Хамшик (75-Желински), Кайехон, Мертенс, Инсиние (70-Милик)

Старши треньор: Маурицио Сари

 

РЕАЛ (МАДРИД): Кейлор Навас, Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Кроос, Каземиро, Модрич (80-Иско), Бейл (68-Лукас Васкес), Роналдо, Бензема (77-Мората)
Контузени: Рафаел Варан и Коентрао

Старши треньор: Зинедин Зидан (Франция)

Баланс между двата тима: 4 мача, 3 победи за Реал и 1 равенство, г.р. 9:3 за испанския гранд

 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА