Италианският селекционер Чезаре Прандели изрази задоволство от победата с 1:0 над България в мач от Група “В” на квалификациите за Мондиал 2014. Той призна, че важна роля за успеха на неговия тим има силната игра на вратаря Джанлуиджи Буфон.
 
“Със своите спасявания Буфон все едно вкара два гола. Много сме доволни от победата, която ни доближава до целта – участие на световното първенство. Сега трябва да победим Чехия, за да се класираме. Доволен съм от халфовете, които държаха добре топката и не дадоха много пространства на противника", каза Прандели.
 
“Знаехме, че България е доста добър отбор и има много бързи футболисти. Според мен играхме добре, но българите са по-добре подготвени на този етап и накрая отпаднахме физически, тъй като тяхното първенство започна доста преди нашето. България е силен отбор, който определено ми харесва. Изключително подреден и грамотен тактически, който не ти дава никакви пространства. Докато бяхме свежи играхме добър футбол, но след това ни беше тежко", анализира селекционерът на Италия.
 
"Буфон спаси, а Алберто Джилардино вкара и съм много радостен. Джила е изключително важен играч и винаги се радвам, когато се разписва дори за клубните си отбори. Имаме отлични футболисти, които са световни шампиони и нямат страх от нищо. Нямат проблем да играят под напрежение и натиск. Единстеното нещо, за което съжалявам тази вечер, е че трябваше да направим три принудителни смени заради контузиите на Лука Антонели, Лоренцо Инсиние и Иняцио Абате”, допълни Прандели.