Роберто Манчини е поредният треньор, спряган за поста на Жозе Моуриньо в Челси. Италинското издание "Corriere della Sera" гръмна със сензационата новина, че следващият наставник на "сините"  ще е италианският специалист. Настоящият наставник на Интер е гласен за заменстник на Жозе Моуриньо, който съвсем скоро може да бъде уволнен от лондонския клуб.

Много е вероятно бъдещето на Специалния да стане ясно през тази седмица, когато Челси приема Динамо Киев на "Стамфорд Бридж" в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двата тима се изправят един срещу друг на 4 ноември от 21:45 часа. Според авторитетната италианска медия, всеки друг резултат, различен от победа за Челси в предстоящия мач, ще коства мястото на Жозе в "синия" клуб.

Робето Манчини има солиден опит в английската Висша лига. Той води Манчестър Сити в периода 2009 - 2013 година, като спечели първенството през 2012, година по-рано триумфира във ФА Къп, а във визитката му има и Къмюнити Шийлд.

Той е начело на Интер от края на 2014 година. Под негово ръководство "нерадзурите" завършиха на 8-ма позиция в крайното класиране на миналата кампания, но през настоящия сезон тимът се представя великолепно и към момента е на 2-ро място във временното класиране.

Untitled.png