Нападателят Себастиан Алер се завърна в игра, след като шест месеца беше извън терените заради лечение на рак на тестисите. 28-годишният национал на Кот д`Ивоар влезе като резерва на Борусия (Дортмунд) при победата с 5:1 над Фортуна (Дюселдорф) в контрола, проведена в Марбея.

Алер беше посрещнат от аплодисменти и окуражителни възгласи от трибуните при появата си на терена в 76-ата минута на мястото на Юсуфа Мукоко.

Това беше първата изява на родения във Франция нападател с екипа на „жълто-черните“ след трансфера му от Аякс през лятото за 28 милиона паунда. Две седмици след сделката Алер се почувства зле по време на тренировка и направени прегледи откриха наличието на тумор в тестисите.

Бившият футболист на Айнтрахт (Франкфурт) и Уест Хям премина през четири курса на химиотерапия и се подложи на две операции. Самият той призна, че през тази половин година най-трудно за него е било да обясни на децата си каква е причината да постъпи на болнично лечение.

През миналата седмица Себастиан Алер поднови тренировки, а смарт часовник постоянно следеше неговите показатели. Сега за първи път взе участие във футболен мач. Головете за успеха на Борусия (Дортмунд) бяха дело на Феликс Паслак, Карим Адейеми, Нико Шлотербек, а Дониел Мален се разписа два пъти. Давид Ковначки реализира дузпа за Фортуна.