Сезонът в Премиер лигата на Русия почти сигурно няма да бъде доигран, твърди "Спорт Експрес". Авторитетното издание съобщи, че окончателното решение ще бъде обявено на 15 май на заседание на Изпълкома на Руския футболен съюз. 

Шефовете на централата са взели предвид мнението на повечето от клубовете от местния елит, които са против подновяването на първенството след отминаването на пандемията с коронавируса.

Убедителният водач в класирането Зенит ще бъде обявен за шампион, вторият Локомотив (Москва) ще спечели директна квота за Шампионската лига, а третият Краснодар ще се включи в квалификациите на турнира. В групите на Лига Европа ще играе Ростов на Ивелин Попов, докато ЦСКА (Москва) и Динамо (Москва) ще стартират в предварителните кръгове.

Последните два отбора в класирането - Криля Советов и Ахмат, няма да изпаднат. През следващия сезон във ФНЛ - второто ниво на руския футбол, отборите ще са 18, а не 16, както досега. 

Припомняме, че преди дни френската Лига 1 обяви, че сезон 2019/20 няма да бъде доиграван заради пандемията. ПСЖ беше определен за шампион, а Марсилия и Рен получиха право на участие в Шампионската лига. По-рано и в Холандия решиха да сложат край на първенството.