Полицията в Турция задържа от 15 души във връзка със скандала за уговорени мачове в местното първенство. Така бройката на арестуваните се увеличи на 22 човека, след като по-рано тази седмица 7 души бяха пратени в затвора „Метрис” в Истанбул в очакване на процеса по скандала.

Още преди две седмици БЛИЦ съобщи, че задържан във връзка с този скандал е и бившият футболист на Лудогорец (Разград) и турския гранд Фенербахче Меджнур Чолак, който е с двойно гражданство.

В ареста са още двама членове на ръководството на турския шампион Фенербахче Секип Мостуроглу и Илхан Ексъоглу, техническият директор на Ескишехирспор Бюлент Уйгун, президентът на Сивасспор Меджнун Одякмаз, както и бившите президенти на Диарбекирспор и Гиресунспор.

Прокуратурата в Турция твърди, че има сериозни доказателства за манипилирането на 19 срещи от първите две дивизии на местния шампионат, а заподозрени за участие в цялата схема са 61 човека.

Президентът на Фенербахче Азиз Йълдъръм също ще бъде арестуван, но това ще се случи след излизането му от болница, където е настанен заради проблеми със сърцето. /БЛИЦ