Испанската прокуратура погна легендата Карло Анчелоти за финансови измами. Като треньор на Реал (Мадрид) в периода 2014-2015 година италианският специалист, сега начело на английския Евертън, е пропуснал да плати над 1 милион евро данъци върху доходите си.

Освен това 61-годишният Анчелоти е обвинен, че умишлено е сключил два договора с "белите" - един за работата като треньор, а другият за имидж правата му, за да избегне плащането на данъци в страната.

В обвинителния акт е използвано определението "сложна мрежа от компании в места с по-леки данъчни закони", която е помогнала на италианеца да спести пари.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Разглежда се и самият контракт за имидж правата му, който е намален от 10 години на 3, а полагаемите суми от 25 милиона на 1 милион, без Анчелоти да е декларирал обезщетения, което също се е сторило съмнително на разследващите.

Действията срещу Анчелоти са част от акция за данъчни измами, по която преди време под отговорност беше подведен и нападателят на Атлетико (Мадрид) Диего Коста, който сключи споразумение с прокуратурата и обеща да плати всичко дължимо.