Треньорът на сръбския гранд Цървена звезда Роберт Просинечки напусна поста си, след като отборът му направи 2:2 в дербито с градския съперник Рад (Белград). Срещата бе от втория кръг на сръбската Суперли лига и първа за Цървена звезда този сезон, тъй като гостуването на “звездашите” срещу Явор (Иваница) от първия кръг бе отложено.

След равенството с Рад (Белград) Просинечки не се яви на сутрешната тренировка, а след това на среща с ръководителите на Цървена звезда съобщи решението си сам да напусне.

43-годишният хърватски специалист е европейски и световен клубен шампион като футболист с Цървена звезда през 1991 година, а за година и половина като старши треньор на отбора триумфира с Купата на Сърбия.

Просинечки обясни на пресконференция, че сам е взел решението след дълъг размисъл и че се е договорил с ръководителите на клуба за прекратяване на договора му.

Така ръководството на Цървена звезда изпада в тежка ситуация и трябва бързо да намери заместник на Просинечки, тъй като отборът гостува в четвъртък на френския Бордо в мач от плейофите на турнира Лига Европа.