ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Пари Сен Жермен загуби с 1:3 от Монако като гост в среща от 23-ия кръг на Лига 1.

Парижани играха без две от големите си звезди Лионел Меси и Килиан Мбапе, които са с контузии, а поражението е второ поредно за тима след 1:2 от Олимпик Марсилия за Купата на Франция.

Монако започна ударно и руснакът Александър Головин откри резултата още в четвъртата минута (1:0). 

Десет минути по-късно Рубен Агияр успя да се извиси в наказателното поле над защитниците на ПСЖ, но Донарума реагира и изби. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 18-а минута обаче спасение за гостите нямаше. Младият Пембеле сгреши фатално, подарявайки топката на Уисан Бен Йедер, който не прости на ПСЖ за 2:0. 

Домакините продължиха да натискат, но миг невнимание доведе до шанс за гол. Хуан Бернат намери младия Уорън Заир-Емери, който прониза вратата на Нюбел (2:1). 

Радостта на парижани издържа само няколко минути. В последните секунди на полувремето Бен Йедер отново беше изведен сам срещу Донарума, който нямаше как да се намеси и резултатът стана 3:1. 

Бен Ядер можеше тотално да отчая ПСЖ в 61-ата минута, но Данарума спаси.

Четвърт час по-късно италианският вратар трябваше отново да спасява парижани при удар на Головин. Минути по-късно Брийл Емболо също пропусна шанс за четвърти гол във вратата на ПСЖ, а в продължението и Такуми Минамино пропусна да вкара за монегаските.

ПСЖ продължава да води в класирането с 54 точки, докато Монако вече е втори с 47. Във вторник парижани посрещат Байерн (Мюнхен) в първа среща от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК