Борусия (Дортмунд) бе единственият отбор, който все още нямаше загуба в това издание на Шампионската лига – 7 победи и 4 равенства. Загубата от Реал (Мадрид) с 0:2 в полуфиналния мач-реванш бе първото му поражение. В груповата фаза тимът имаше 4 победи и 2 равни. В елиминациите балансът е 3 победи, 2 ремита и 1 загуба.

Реал отпадна за трети пореден път на тази фаза от турнира. В предишните две години мадридчани ставаха жертви на Барселона и на Байерн. Двата тима бяха заедно във втората групова фаза на турнира през сезон 2002/03. От онзи период единствените играчи, които продължават да са в отборите и до днес, са Вайденфелер и Кел от Борусия и Икер Касияс от Реал. Испанците имат 19 сблъсъка срещу немски отбори в два мача в евротурнирите. 11 пъти “белите” продължават, в други 9 отпадат.

Треньорът на мадридчани Жозе Моуриньо има негативен баланс на полуфинал в евротурнирите. От 7 полуфинала той е класирал отбора си на финал само 2 пъти.

През настоящия сезон Реал не загуби нито едно от всичките си 6 домакинства в Шампионската лига – 4 победи и 2 равенства при голова разлика 14:6. Общо в турнира тимът на Жозе Моуриньо допусна 14 попадения.