Пари Сен Жермен се наложи над Брест с 3:1 на „Парк де Пренс“ в мач от четвъртия кръг във френската Лига 1. Ромен дел Кастийо даде аванс на „пиратите“ в 29-ата минута от дузпа, като Усман Дембеле изравни за ПСЖ още преди почивката. Парижани осъществиха пълния обрат с головете на Фабиан Руис и Дембеле между 73-ата и 74-ата минута.

След този успех ПСЖ вече е с четири победи от четири двубоя, като воденият от Луис Енрике тим остава лидер с 12 точки. Брест пък е на 12-а позиция с 3 точки.

Двубоят започна с натиск от страна на домакините. В 13-ата минута Жоао Невеш получи топката в наказателното поле на Брест, като стреля към левия ъгъл на вратата, но Марко Бизот отрази.

Брест получи правото да изпълни дузпа в 29-ата минута, която бе реализирана от Ромен дел Кастийо, който стреля в средата, залъгвайки Джанлуиджи Донарума.

Марко Асенсио си отвори пространство за удар в 37-ата минута в наказателното поле на гостите, но стражът на Брест демонстрира добър рефлекс и отрази.

В 42-рата минута ПСЖ успя да възстанови паритета. Асенсио центрира топката дълбоко в наказателното поле на Брест, където бе Усман Дембеле, който отправи мощен удар, с който преодоля Бизот.

На старта на втората част парижани продължиха да бъдат много активни в офанзивен план. В 62-рата минута Усман Дембеле отново стреля опасно към десния ъгъл на врата на гостите, но Бизот отрази.

ПСЖ съумя да осъществи пълния обрат в 73-ата минута, когато Ашраф Хакими комбинира с Фабиан Руис, който стреля от границата на наказателното поле на Брест към горния десен ъгъл на вратата и реализира.

По-малко от 60 секунди по-късно Рандал Коло Муани излезе на чиста позиция на границата на наказателното поле на Брест и шутира, но Марко Бизот отрази. Последва обаче добавка от страна на Дембеле, който остави безпомощен вратаря на „пиратите“, като с гола си сложи точката на спора.