Суперзвездата на Сантос и бразилския национален отбор Неймар е желан общо от 5 отбора. Президентът на Сантос Луис Алваро де Оливейра обяви пред местното издание “Onda Cero”, че разговори се водят не само с Реал (Мадрид), който е считан за фаворит за подписа на 19-годишния нападател, но и още с Барселона, Ювентус, Челси и ПСЖ. Босът обаче допълни, че Неймар няма да бъде продаден преди началото на 2012 година.

Неймар бе пред трансфер в Челси още миналото лято, но тогава реши да остане в Сантос. През това лято като най-сериозен фаворит за подписа на играча се изяви испанския гранд Реал (Мадрид), който предлага твърдо 45 милиона евро на Сантос. Самият нападател обаче иска да играе на Световното клубно първенство в Япония през декември и едва тогова евентуално да мисли за бъдещ трансфер.

Последният включил се в битката за Неймар клуб е френският ПСЖ, който е кралят на трансферите в Европа това лято. Клубът от Париж похарчи до момента 82 милиона евро за нови попълнения, като 42 милиона евро бяха дадени в началото на този месец само за аржентинския национал Хавиер Пасторе, дошъл от Палермо. /БЛИЦ