Селекционерът на националния отбор на Уелс Райън Гигс призна, че се е подготвил добре за предстоящия днес мач от Лигата на нациите срещу България. Легендата на Манчестър Юнайтед обяви, че е обърнал специално внимание на играта на „лъвовете“ с топка по време на срещата с Ейре (1:1) в четвъртък. Днешната среща от Група 4 на Лига „Б“ от Лигата на нациите стартира в 16:00 часа българско време.

В същото време 46-годишният Гигс разкри, че Джони Уилямс, Хари Уилсън и Гарет Бейл са се оплаквали от леки травми след мача с Финландия (1:0) в четвъртък, но са тренирали на пълни оборотии са на разположение за двубоя срещу България.

„Самочувствието на играчите е високо заради трите поредни победи, въпреки че бяха постигнати за дълъг период. Анализирахме последните мачове и това, което бихме могли да направим по-добре. Наистина съм доволен от инерцията, която имаме в момента. Подобно нещо е трудно да се постигне в международния футбол. Онзи ден не се представихме добре срещу Финландия, но бях истински доволен от победата, защото тя ни беше необходима“, коментира Гигс.

„Ние трябва да се справим по-добре в някои аспекти на играта в сравнение с мача срещу Финландия. Надявам се на по-позитивно представяне, но няма да е лесно. България показа много качествена игра в мача срещу Ейре. Българите ще бъдат разочаровани заради късния гол, който допуснаха срещу ирландците. Наблюдавах ги и отделих специално време на играта с топката на българския национален отбор“, добави той.

Програма на нашата група в Лигата на нациите