Разнопосочни коментари напълниха босненските медии относно работата на българския селекционер на националния отбор Ивайло Петев. Както е известно, вчера Босна и Херцеговина записа домакинска загуба с 1:3 от Финландия и загуби всички шансове за класиране на Мондиал 2022.

Някои от медиите в Сараево са категорични, че 46-годишният Петев трябва да бъде освободен. Други път защитават българския специалист и настояват да му бъде даден нов шанс.

„През януари тази година Ивайло Петев беше назначен като треньор на Босна и Херцеговина и от самото начало се сблъскваше с различни проблеми, като беше сериозно критикуван. Добрите резултати и атрактивната игра обаче убедиха феновете в качествата му“, припомня босненското издание sportsport.ba.

„Петев изведнъж загуби уважението на феновете и се превърна в човек, който няма качествата да води националния отбор на Босна и Херцеговина. Разбира се, когато липсват резултати селекционерът автоматично е под прицел. Докато някои фенове са разочаровани от загубата срещу Финландия, други все още имат високо мнение за Петев и смятат, че е сред най-добрите треньори на Босна през последните 10 години“, добавя местната медия.

Изданието се допитва до читателите си дали Петев трябва да запази поста си, като отбелязва, че в своите мачове, преди вчерашния, Босна е играл атрактивен футбол, който е повод за гордост.

Въпреки че Петев не успя да класира тима на Мондиал 2022, 55% гласуват, че той е правилният треньор и трябва да остане начело на Босна и Херцеговина. 45% от гласувалите обаче са на противоположното мнение – че Петев трябва да понесе цялата отговорност за провала и да бъде освободен веднага. Общо гласа си дават 575 читатели на изданието.

Босненската медия припомня, че въпреки наличието на действащ договор Петев може да бъде освободен след последната световна квалификация срещу Украйна, която ще е само протоколна.