ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Контролната среща между водения от Ивайло Петев национален отбор на Босна и Херцеговина и Русия няма да се състои. Мачът беше планиран за 19 ноември и трябваше да се играе в Санкт Петербург. Футболната федерация на Босна и Херцеговина заседава днес и реши да откаже проверката с руснаците. 

Официалната позиция е взета със сериозно болшинство при днешното гласуване. Президентът на босненската футболна федерация Вичо Зелкович също е бил на това мнение. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Както е известно, руските спортни отбори са изключени от международните състезания и федерации заради войната с Украйна. Руският футбол не прави изключение и решението на Босна и Херцеговина да отговори на поканата беше прието много остро, предизвиквайки полемики вътре в страната и по света. В крайна сметка мачът няма да се състои.

Припомняме, че Владимир Путин държеше за провеждането на контролния мач с босненците, но желанието му няма да се изпълни.

Към настоящия момент не е ясно дали воденият от Ивайло Петев отбор ще има съперник за ноември. Преди дни в някои медии се прокрадна вариант за контролна среща с Мароко, което обаче няма официално потвърждение.

Петев изведе Босна и Херцеговина до първото място в група "В" в турнира Лига на нациите тази есен и осигури бараж за Евро 2024, както и промоция при най-силните национални отбори на континента.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК


*Снимки: Profimedia.bg