Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) са финалистите за Купата на краля в Испания този сезон, но далеч преди решителния сблъсък ръководствата на двата клуба започнаха да спорят къде да се проведе той на 18 май.

Това ще бъде петият финал между съперниците в тази надпревара, като „дюшекчиите” водят с 3:1 победи. За последно отборите определиха носителя на Купата на краля през 1992 година, когато Атлетико печели с 2:0 насред „Сантяго Бернабеу” след попадения на Бернд Шустер и Пауло Футре. Преди това „дюшекчиите” спечелиха финалите през 1960 година с 3:1 и през 1962 с 3:2, като тези срещи също се играха на „Бернабеу”. Единственият успех на Реал е от 1975 година, когато „белият балет” побеждава на „Висенте Калдерон” след дузпи с 4:3.

От „кралския клуб” ще настояват финалът тази година да бъде на терена на вечния съперник Барселона „Камп Ноу”, тъй като стадионът разполага с отлично тревно покритие и не на последно място е с голям капацитет.

"Искаме мачът да е на неутрален терен. "Местая" ни харесва, защото във Валенсия се отнасят добре към нас, но и "Камп Ноу" има своите предимства", каза шефът на сдружението на фенклубовете на Реал Алберто Лора.

В същото време "дюшекчиите" искат да са домакини на финала и той да се проеведе на техния „Висенте Калдерон". Те се позовават на дългогодишно споразумение с „белия балет” за редуване на домакинството, когато двата клуба от Мадрид стигнат до финала.

"Имаме споразумение от дълги години. Последният път финалът беше на стадиона на Реал (б.р. през 1992 година) и сега е ред мачът да е на "Висенте Калдерон", заяви президентът на Атлетико Енрике Сересо.

През миналия сезон Реал (Мадрид) отказа да домакинства на финала между Барселона и Атлетик (Билбао), тъй като не искаше каталунците да празнуват на "Сантяго "Бернабеу". Така в крайна сметка срещата се игра на "Висенте Калдерон" и Барса спечели трофея.

Сред останалите варианти, измежду които трябва да избира Кралската испанска футболна федерация, са „Местая" във Валенсия и "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля.