Бразилският суперталант Неймар искал да премине в Реал (Мадрид) още преди седем години, но трансферът пропаднал, тъй като „кралският клуб” отказал да плати 60 000 евро, съобщава в днешния си брой испанският вестник „Ас”. Това лято вечният враг на „белия балет” Барселона сложи на масата 57 милиона евро, което е хиляди пъти повече от горепосочената сума, и привлече Неймар на „Камп Ноу”.

Изданието публикува документ, от който ясно личи, че бразилският нападател дори е бил картотекиран в Мадридската футболна федерация като играч на „кралския клуб” през 2006 година. Въпросният документ е подписан както от Неймар, така и от Реал (Мадрид).

21-годишният бразилски национал тренирал две седмици с юношите на „белия балет” през 2006 година и очаровал с изявите си. При победата на Реал (Мадрид) с 4:0 срещу Депортиво (Ла Коруня) на 26 юли 2006 година Неймар е бил на трибуните на „Сантяго Бернабеу”, а три дни по-късно е била попълнена картотеката му, която е подпечатана на 30 юли.

Бащата на Неймар, както и неговият агент Вагнер Рибейро поискали около 60 000 евро от Реал (Мадрид) за смяната на клубната принадлежност на нападателя. Тогавашният генерален директор на „кралския клуб” Карлос Мартинес обаче отказал да бъдат платени толкова пари за 14-годишен юноша. Неймар се завърнал в Бразилия и удължил договора си със Сантос срещу 370 000 евро като бонус. Седем години по-късно нападателят вече е в испанската Примера дивисион, но този път в Барселона.