Навършилият преди по-малко от месец 16 години Мартин Йодегаард бе представен официално на „Сантяго Бернабеу” като ново попъленение на Реал (Мадрид). Талантливият полузащитник позира с екипа на "кралския клуб" заедно с един от директорите на отбора Емилио Бутрагеньо. Норвежецът може да пренапише историята на Шампионската лига в следващите две години.

Младият талант, дебютирал за мъжкия тим на Норвегия при победата над България с 2:1 през октомври и станал най-младият футболист, участвал в европейска квалификация, има възможност да подобри четири рекорда в най-престижния клубен турнир на Стария континент.

Най-млад играч
Рекордът все още принадлежи на Селестин Бабаяро, играл в Шампионската лига на 16 години и 87 дни през 1994 година с екипа на Андерлехт срещу румънския гранд Стяуа. Йодегаард най-вероятно ще бъде пратен в резервния отбор на Реал (Мадрид) и ще тренира под ръководството на Зинедин Зидан. Ако все пак обаче Карло Анчелоти реши да го използва в някой от двама мача срещу Шалке 04 на 1/8-финалите, норвежецът ще подобри постижението на Бабаяро.

Най-млад голмайстор
Този рекорд също може да бъде подобрен от Йодегаард. Настоящият му носител е ганаецът Петер Офори-Оуайе, който е на 17 години и 195 дни, когато през 1997 година дебютира за гръцкия Олимпиакос в Шампионската лига и само 9 минути след влизането си в игра вкарва гол на Розенборг. Йодегаард има време до финала през 2016 година, за да реализира и измести Офори-Оуайе.

Най-млад играч на Реал (Мадрид)
Хесе Родригес държи рекорда, след като дебютира за „кралския клуб” в Шампионската лига на 17 години и 354 дни при победата над Аякс с 4:1 през декември 2012 година. Този рекорд също е постижим за Йодегаард до финала на турнира през 2016 година.

Най-млад голмайстор на Реал (Мадрид)

Легендарният Раул бележи на 18 години и 113 дни първия си гол за белия балет в турнира на богатите през 1995 година, когато реализира хеттрик срещу унгарския Ференцварош. Йодегаард има време до 9 април 2017 година, за да подобри рекорда на Раул.