Новото попълнение на Реал (Мадрид) Мартин Йодегаард, привлечен от норвежкия Стрьомгодсет за 2,8 милиона евро плюс още 2,8 милиона евро като бонуси, подписа договор за 6 години. Очаква се 16-годишният талант да играе за дублиращия състав до края на сезона.

"Тук съм у дома. Реал (Мадрид) беше най-добрата опция за мен както в спортен план, така и в личен. Клубът предлага най-добрите възможности", заяви на първата си пресконференция норвежецът.

"Опознах новите си съотборници, те са страхотни. Това, което си казахме, си остава между мен и тях. Целта ми е да стана възможно най-добър. За момента не е важно дали ще съм в първия, или във втория тим", допълни Йодегаард, който получи бяла фланелка без номер на гърба.

„Тук се чувствам добре, тук се чувствам у дома. Една мечта се сбъдна. Всичко е невероятно. За мен е чест да съм част от най-големия отбор в света. Вече нямам търпение да започна тренировки. Имам малък проблем в крака, но съм добре. Ще тренирам с дублиращия отбор и с първия състав на Реал. Бих бил възхитен, ако Анчелоти ме повика да играя. За мен е голямо предимство, че Реал Мадрид разполага с треньор на втория отбор, който е един от най-великите футболисти (б.р. Зидан). Харесвам повече Кристиано. Кристиано е най-добрият в света, но много добри са още Бейл, Иско, всички…", завърши талантът.