Реал (Мадрид) победи Виляреал с 2:0 в дерби от 9-ия кръг на Ла Лига. С успеха Белия балет се изравни по точки с Барселона на върха в класирането. И Реал, и каталунците са с по 21 точки, но отборът на Ханзи Флик е с мач пасив и по-добри голови показатели.

Попаденията за „белите“ отбелязаха Феде Валверде и Винисиус Жуниор – по едно в двете полувремена. Реал вече е в серия от 41 мача без поражение у дома. Лошата новина обаче е контузията на Дани Карвахал. Защитникът пострада в самия край на мача. В опита си да изчисти една топка край тъчлинията той се блъсна в Йереми Пино от гостите и трябваше после да бъде изнесен на носилка от терена.
  
В официалната ложа на "Сантяго Бернабеу" пък седна легендата Тони Кроос заедно с децата си. Германецът, който наскоро прекрати кариерата си, беше бурно приветстван от публиката.
И двата гола за Реал бяха много красиви. 

В 14-ата минута изстрел на Феде Валверде се отклони в тялото на Алекс Баена и спря в мрежата на гостите за 1:0.

"Жълтата подводница" отговори незабавно. Още в ответната атака таранът Тиерно Бари насочи топката с глава към вратата, но ударът му се отби от напречната греда над Андрий Лунин.

Скоро след почивката Орелиен Чуамени фаулира много активния Тиерно Бари в наказателното поле и главният съдия даде дузпа за Виляреал. Реферът обаче веднага промени решението си, оказа се, че нападателят на гостите е бил в засада.

В 73-ата минута Винисиус Жуниор вкара страхотен гол с далечен удар за крайното 2:0.