Реал (Мадрид) вече е правил мини чудо и е отстранявал съперник след загуба с 0:4 в първия мач. Както е известно, “белия балет” падна със същия резултат от третодивизионния Алкоркон в първи 1/16-финален двубой. Тази вечер на “Сантяго Бернабеу” предстои реванш.

През сезон 1974/75 Реал (Мадрид) губи първи мач от 1/4-финалите от Лас Палмас с 0:4. На реванша обаче грандът взима своето и стига до победа с 5:0, която класира отбора на полуфиналите. Роберто Мартинес открива резултат в 19-ата минута, но никой не вярва, че чудото може да стане, след като при резултат 1:0 завършва първото полувреме. Веднага след подновяването на играта Сантиляна реализира за 2:0. Митичният номер 9 в състава на Реал (Мадрид) набутва още три гола за 6 минути и до 66-ата минута Кралския клуб вече води с достатъчното 5:0, за да продължи напред.

На полуфиналите е отстранен Реал (Сарагоса) след 2:2 като гост и 2:1 у дома. На финала Реал (Мадрид) надиграва градския съперник от Атлетико с 4:3 след изпълнение на дузпи. От състава на Реал изпуска единствено бъдещия им треньор Висенте дел Боске, а за “дюшекчиите” с пропуски се отличават Ирурета и Салседо.

През сезон 2005/06 обаче Реал (Мадрид) претърпява една от най-унизителните си загуби в турнира. Губи с 1:6 в първи мач срещу Сарагоса. На реванша до 10-ата минута грандът повежда с 3:0, но в крайна сметка стига само до успех с 4:0, който се оказва недостатъчен, за да продължат напред./БЛИЦ