Реал (Мадрид) започна защитата на титлата си с обрат 2:1 при визитата на новака Алмерия на старта на новия сезон в испанската Ла Лига. Ларги Рамазани (6) даде аванс на домакините, а Лукас Васкес (61) и влезлият като резерва Давид Алаба (75) донесоха трите точки за гостите.

Домакините шокираха „кралете“ още в 6-ата минута, когато Иниго Егуарас изведе перфектно Ларги Рамазани и белгиецът прати топката във вратата на сънародника си Тибо Куртоа.

Играчите на Карло Анчелоти взеха инициативата след гола и наказателното поле на съперника, а домакините контраатакуваха и Умар Садик на два пъти притесни отбраната на гостите.

Шампионите имаха добра възможност да изравнят в 37-ата минута, когато Валверде прекрасно изведе Винисиус. Бразилецът напредна отляво сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

Малко преди почивката Тони Кроос с елегантно подаване изведе Лукас Васкес и той с удар от въздуха прати топката в мрежата от близка дистанция, но страничният съдия бе вдигнал високо флага си засада, каквато на едно от повторенията поне не се видя.

След почивката натискът на гостите даде резултат и в 61-ата минута Лукас Васкес изравни след асистенция на Карим Бензема. Влезлият като резерва Давид Алаба пък още с първото си докосване направи пълен обрат, реализирайки директно от пряк свободен удар.

Алмерия имаше чудесна възможност да изравни в 85-ата минута, но Куртоа отрази с вещина силен удар на резервата Курро. В добавеното време белгийският страж спаси и удар с глава на Родриго Ели. До края на мача Реал не допусна изненади и започна новия сезон с успех.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!