Италианската футболна федерация спря правата на съдията Джанлука Роки, който ръководи дербито от последния кръг на Серия "А".
Реферът беше призован за изслушване в централата, той беше изваден и от нарядите за неопределено време. Както е известно, битката в Торино се запомни с луди първи 45 минути, в които бяха дадени три дузпи, и бой в края между Мората и Манолас.

Съдията изгони и треньора на "вълците" Руди Гарсия. Бурната реакция от Рим не закъсня. Капитанът на Рома Франческо Тоти избухна в словесна тирада срещу Роки и припомни за скандалните титли от преди десетилетие, когато избухна скандала „Калчополи“.

"Неприятно ми е всичко това, което чета и слушам за себе си. Хората ме смятат за неадекватен, а аз чух подобно определение дори от човека, който ме защитаваше след изваждането ми от Световното първенство. Съвестта ми обаче е чиста. Футболистите нито веднъж в тази среща не се опитаха да ми помогнат. Единствената ми грешка е дузпата, която дадох на Пол Погба". Това е написал Роки в SMS до свои приятели, които пък са препратили съобщението до медиите.