Холандският национал Ариен Робен разкритикува съотборниците си в Байерн за представянето им в домакинството срещу Шалке 04, завършило 1:1. След зимната пауза баварците остават без победа във втори пореден мач, след като в миналия петък записаха първата си загуба за сезона в Бундеслигата, отстъпвайки с 1:4 при гостуването си на Волфсбург.

„Това не бива да ни се случва. В Шампионската лига би било смъртоносно”, сподели след срещата Робен, визирайки изравнителния гол на Шалке 04, реализиран от капитана на „миньорите” Бенедикт Хьоведес с глава след центриране от корнер. В тази ситуация баварците бяха подредени в зона и пазеха персонално играчите на противника, което според Робен е причината за допуснатия гол. Холандецът смята, че на Байерн е липсвало достатъчно агресивност в отбранителните действия.

„Те не направиха нищо. Играхме добре срещу ултра-дефанзивен отбор. Те не заслужаваха този резултат”, допълни холандецът, който бе вкарал за Байерн пет минути преди гола на гостите от Гелзенкирхен. Това бе негов пети гол с глава и общо 67-и в мачовете му в Бундеслигата.