Със сензационния си трансфер в Ал Насър Кристиано Роналдо издухва всички рекорди за заплати, получавани някога от спортисти, а клубът от Саудитска Арабия веднага усети ефекта от сделката. 37-годишният португалски национал се споразумя за договор с продължителност две години и половина и ще стане най-добре платеният спортист за всички времена.

Смята се, че основната заплата на португалеца е от порядъка на 62 милиона паунда годишно, но като се включат всички търговски възможности и стимули към сделката, приходите на Роналдо може да стигнат до 173 милиона паунда на 12 месеца.

През 2022 година авторитетното икономическо издание Forbes разкри, че мексиканският боксьор Канело Алварес е взел най-голямото възнаграждение на стойност 70 милиона паунда. Още следващата година обаче Роналдо може да спечели със 100 милиона паунда повече от най-добре печелещия мъж във всички спортове.

Канело изпреварва в класацията на Forbes Лионел Меси, чиято заплата през 2022 година се равнява на 62 милиона паунда. След тях е съотборникът на Меси в ПСЖ Неймар с 58 милиона паунда.

Куотърбеците Матю Стафорд и Джош Алън заемат пето и шесто място в списъка съответно с 58 милиона и 52 милиона паунда. След това е шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри, който спечели 50 милиона паунда на ринга през 2022 година.

Друга звезда от американския футбол Аарън Роджърс е осми с 47 милиона паунда, като седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън също печели подобна сума. Топ 10 допълва четвърти куотърбек Дешон Уотсън с 46 милиона паунда на година.

Междувременно с преминаването на Кристиано Роналдо в Ал Насър интересът към клуба от Саудитска Арабия скочи неимоверно много. Профилът на тима в Инстаграм вече има 4,1 млн. последователи и те не спират да растат, а преди обявяването на трансфера на Роналдо броят им беше едва 860 хиляди.