Kристиано Роналдо обяви, че започващото в петък европейско първенство по футбол може да му бъде последното му голямо първенство.

Във вторник (18 юни) срещу Чехия 39-годишният нападател ще постави поредния рекорд с националната фланелка превръщайки се в първия футболист с участие на шест поредни европейски първенства. 

„Не ми остават много години във футбола. Трябва да се наслаждавам на всеки един моменти. Влюбен съм във футбола. Всеки следващ мач е специален за мен. Европейското първенство е мечта за мен, както беше когато бях на 20”, призна Роналдо.

"Вярвам, че този тим на Португалия може да донесе много радост на португалските фенове, започвайки с това европейско първенство. Ще призная обаче, че за мен най-доброто поколение играчи е това, което печели големи трофеи.

Надявам се, че този отбор ще печели, защото съставът е изключително талантлив. Както обаче знаем, талантът не е достатъчен за победата. Има много други неща, които са важни, за да спечелиш голям турнир като този”, каза още Роналдо.