Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо коментира победата с 4:0 срещу Байерн Мюнхен на „Алианц Арена“ в полуфинал-реванш в Шампионската лига. "Белите" се класираха на финала с общ резултат 5:0, а Роналдо отбеляза два гола.

„Това беше един перфектен двубой. Да вкараш три гола за едно полувреме беше нещо невероятно. Отборът се справи много добре и игра с увереност. Ние знаехме, че ще е трудно, но беше по-лесно, защото вкарахме рано попадения. Представихме се много добре и заслужавахме да стигнем до финала“, каза Роналдо.

„Губихме на полуфиналите дълго време – три или четири години, но най-важното е, че сега заслужихме да сме на финал. Много съм щастлив, че подобрих рекорда на Шампионската лига, но това, което искам, е да спечелим трофея. Много сме развълнувани“, завърши Кристиано Роналдо.

Португалецът вече има 16 попадения през сезона в Лигата, като подобри рекордите от 14 гола на Лионел Меси (Барселона) (2011/2012) и Жозе Алтафини (Милан), който направи постижението в стария формат на турнира за купата на европейските шампиони през сезон 1962/1963.