Подалият оставката си и напуснал поста президент на Барселона Сандро Росел е получавал смъртни заплахи, а семейството му е било тормозено покрай неразбориите с трансфера на Неймар от Сантос миналото лято. Точно това е и основната причина за оттеглянето на Росел, който няма никакво намерение да се връща на ръководен пост в клуба, съобщава „Ел Мундо Депортиво”.

Росел подаде оставката си на заседание на управителния съвет на клуба, започнало от 19:00 часа българско време днес. Той предаде щафетата на един от вицепрезидентите си Хосеп Мариа Бартомеу, който ще изпълнява временно длъжността президент.

Според близкия до Барселона следващите избори за президент на каталунците ще се проведат през лятото.

Росел е обвинен във финансови спекулации и присвояване на крупна сума след трансфера на Неймар от Сантос (Сао Пауло). Според информация от клуба за нападателя е платена сума от 57 милиона евро, но всъщност бразилецът е струвал 95 милиона.

Вчера испански съд започна разследване заради изнесената информация, като се счита, че Барселона е използвала нерегламентирани финансови източници за финансиране на сделката. Твърди се, че близо 40 милиона евро са отишли в компания, собственост на бащата на Неймар.