Русия намери своя нов герой, който излезе от ужасяващия инцидент с фенове на ЦСКА (Москва) в римското метро. Това е хирургът-ортопед Дмитрий Павлов, който беше предложен за държавна награда от депутатите в Русия.

Павлов, който бил на мястото на инцидента, веднага започнал да оказва първа помощ на пострадалите. Италианската спешна помощ пристигнала на метростанция „Република“ след едва 40 минути, а служителите на метрото не оказали никаква помощ, гледайки отстрани.

Според свидетели Дмитрий Павлов не само оказвал първа помощ, но давал съвети на останалите притекли си да помагат руснаци. Благодарение на техните усилия са спасени от сериозни наранявания и кръвозагуба 15 човека.

„Италианската спешна помощ много се е забавила за пристигането си на мястото на трагедията. В първите минути пострадалите са спасявани от наши гражданите. Важна роля е изиграл лекарят Дмитрий Павлов. Затова от Комисията по физкултура, спорт, туризъм и младежките дейности ще го предложим за награда. Почти сме готови с внасянето на молбата си. Предлагаме и ЦСКА (Москва) като клуб да награди този достоен човек“, обяви депутатът Василий Власов.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)