Звездата на Манчестър Юнайтед ще бъде на разположение на Сър Алекс Фъргюсън за неделното гостуване на Съндърланд от 37-ия кръг на Висшата лига. Авторът на 34 гола от началото на сезона нападател е здрав, след като преодоля разтежение в областта на слабините. От днес Рууни тренира пълноценно и ще може да вземе участие във важния мач.

Английският национал получи няколко травми през последните два месеца, което налагаше периодично да си почива, макар и за по-кратък период от време. Защитникът Рио Фърдинанд също е възстановен и ще може да играе в неделя.

Манчестър Юнайтед се нуждае на всяка цена от трите точки при гостуването на Съндърланд, ако иска да запази шансовете си за титла. "Червените дяволи" изостават с точка от лидера Челси, който в неделя от 15:30 часа гостува на Ливърпул на "Анфилд".

В същото време Уейн Рууни получи втора награда този сезон. Той бе избран за най-добър футболист на Висшата лига от Асоциацията на журналистите, пишещи за футбол в Англия. На второ място остана Дидие Дрогба от Челси, а на трето - Карлос Тевес от Манчестър Сити. /БЛИЦ