Звезди от Висшата лига следиха с интерес поредното Ел Класико между Реал (Мадрид) и Барселона (1:2) и реагираха не само на красивите изпълнения, но и постъпката на Пепе спрямо трикратния носител на “Златната топка” Лионел Меси. Португалският национал настъпи Меси по ръката, докато аржентинецът бе на земята. Това накара Уейн Рууни веднага да коментира ситуацията в профила си в “Туитър” с думите: “Пепе. Що за идиот. Някои хора са толкова неспокойни”.

Когато падна победният гол за Барселона, отбелязан от Ерик Абидал в 77-ата минута, Рууни допълни в профила си: “Хаха. Този гол заслужава Пепе”.

В същото време старши треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо не пожела да коментира критиките към своя сънародник. “Не видях какво е направил Пепе, но ще проверя. Пепе беше великолепен за нашия тим. Ако нещо ми е убягнало по време на мача, ще го проверя на записа”, обясни Специалния.

Хвалби от Острова пък се изсипаха по адрес на халфовете на Барса Шави и Иниеста. Джак Уилшър от Арсенал сподели в “Туитър”, че за него Иниеста е най-добрият полузащитник в света. Джоуи Бартън от КПР в същото време попита реторично: “Колко добър е Шави?”