Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Голямата звезда на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е пред раздяла с клуба, гръмна британският таблоид “Сън”. Според изданието 26-годишният голаджия е в обтегнати отношения с мениджъра сър Алекс Фъргюсън и може да напусне “червените дяволи” през януари.

На този етап обаче нито един от големите европейски грандове не е готов да плати исканите от Юнайтед 63 милиона евро. Точно това е сумата, която е записана като освобождаваща клауза в договора на Рууни.

Нападателят със сигурност си е представял по-добро начало на новия сезон. След загубата на старта срещу бившия му клуб Евертън (0:1) Рууни не бе сред титулярите за домакинството с Фулъм миналия уикенд, спечелено от “червените дяволи” с 3:2. Нападателят влезе като смяна в 68-ата минута на мястото на Шинджи Кагава и малко по-късно получи тежка контузия, която ще го извади от игра за два месеца. Нападателят има мускулна травма на дясното бедро.

Рууни, който бе безпорната звезда на Юнайтед през последните два сезона, може да отстъпи водещата си роля на новото попълнение Робин Ван Перси, за който бяха платени 30 милиона евро. Тъй като английският национал няма да играе в следващите осем седмици, той може спокойно да подготви раздялата си с клуба. Според “Сън” обаче това може да се случи най-рано през януари.

Единственият заинтересован от услугите на Рууни клуб може да се окаже градският съперник Манчестър Сити, с който нападателят бе свързван преди две години, но тогава сър Алекс Фъргюсън категорично реши да го задържи в състава си. Договорът на 26-годишния нападател с “червените дяволи” е до лятото на 2015 година.