Мениджърът на Уест Хям Сам Алардайс получи вот на доверие от босовете на клуба въпреки разочароващите резултати в последно време. „Чуковете” загубиха катастрофално с 0:5 при визитата си на втородивизионния Нотингам през уикенда и отпаднаха още в третия кръг на турнира за Купата на Англия. Това поражение породи спекулации, че 59-годишният специалист може да бъде уволнен веднага. Не така обаче мислят от ръководството на клуба.

„Знаем, че Сам не е изгубил своята амбиция и желание за работа и е отдаден на идеята да върне Уест Хям сред водещите отбори във Висшата лига. Много ключови футболисти липсват поради контузии и Сам бе изправен пред почти невъзможната задача да спечели точки в три важни двубоя в рамките на шест дни, като имаше на разположение само 14 играчи. Това не е оправдание, а факт“, се казва в официално изявление на „чуковете” до медиите.

Лондонският тим победи само Тотнъм (2:1) като гост в четвъртфинал в Купата на лигата и това е единствения му успех от 9 мача насам във всички състезания, записвайки в тях 2 равенства и 6 поражения. Отборът е на предпоследното 19-о място във Висшата лига с едва 15 точки. Последната победа на „чуковете“ за първенство бе над Фулъм (3:0) на 30 ноември миналата година.