Националният отбор на България ще се бори за третото място в група "Н" от квалификациите за Евро 2016 във Франция. Това смятат треньорите на големите ни съперници за второто място в групата - Хърватия и Норвегия.
 
"Доволен съм от жребия. Ние и Италия сме големите фаворити. Групата е интересна и всеки има шанс, но мисля, че няма да имаме проблем. Абсолютен оптимист съм", заяви Ковач пред медиите в Хърватия.
 
Колегата ми от националния тим на Норвегия Пиер Матиас Хьомго също заяви, че Италия и Хърватия ще са номер 1 и 2 в групата. 
 
"Италия е фаворитът в групата, а Хърватия един от най-силните отбори сред подгласниците. Групата е доста заплетена, но мисля, че тези два отбора ще участват на Световното", заяви Норвежецът.
 
Единствено селекционерът на Италия Чезаре Прандели даде шанс на нашите, заявявайки че тимът на Любо Пенев и Хърватия са потенциални победители в групата, заедно със "скуадра адзура".
 
Прандели познава играта на нашите от сблъсъците за Мондиал 2014 и обяви групата за европейското като "не чак толкова проста".