Президентите на футболните федерации на САЩ и Канада - Сунил Гюлати и Виктор Монталиани , ще гласуват против настоящия шеф на ФИФА Сеп Блатер. Днес предстои конгрес на световната централа, на който Блатер ще спори с принц Али бин Хюсеин за поста си. Гръмналият корупционен скандал удари по реномето на ФИФА и това ще се отрази и в предстоящите избори за президент.

"Американската сокър федерация ще гласува за принц Али бин Хюсеин. Това е вот за добро управление на ФИФА и обещание за нашия спорт", написа в „Туитър” Сунил Гюлати.

"Нашият съвет на директорите реши да гласува за принц Али бин Хюсеин, тъй като ние не можем да подкрепим политическото ръководство на ФИФА. Искаме да бъдем в челните редици на реформата в световния футбол, за да се гарантира, че те са направени по бърз и прозрачен начин ", написа пък колегата му от Канада Монталиани.

Изборите са днес в Цюрих, а президентът на УЕФА Мишел Платини също обяви, че голяма част от европейските федерации ще подкрепят йорданският престолонаследник принц Али бин ал Хусейн.