Опитният Рахим Стърлинг остана извън състава на Англия за предстоящите квалификационни мачове през юни. В преследване на участието на Евро 2024 на 16 юни тимът на Гарет Саутгейт гостува на Малта, а три дни по-късно приема Република Северна Македония.

Селекционерът на англичаните обясни отсъствието на Стърлинг. Саутгейт каза, че е разговарял с нападателя на Челси и двамата се обенили около мнението, че в момента той се нуждае от почивка заради факта, че не може да си върне добрата форма след прекарана наскоро контузия, а и заради неубедителния като цяло сезон на "сините" от Лондон.

28-годишният Стърлинг не беше извикан и за първите две квалификации през март, но тогава отсъства заради травма.

Единственото ново име в списъка на Саутгейт е Еберечи Езе от Кристъл Палас. 

Друга изненада е включването на централния защитник Люис Дънк. Футболистът на Брайтън отново попада в състава на "трите лъва" четири години и половина след последната си поява срещу САЩ през 2018 г.

Саутгейт връща още нападателят на Нюкасъл Калъм Уилсън, вратарят на Кристъл Палас Сам Джонстън, както и защитниците Тайрон Мингс (Астън Вила) и Трент Александър-Арнолд (Ливърпул), които не бяха в състава при победите над Италия и Украйна през март.