Съдията Алберто Ундиано Майенко ще ръководи голямото дерби на Испания между Барселона и Реал (Мадрид) за седми път в кариерата си. 39-годишният рефер получи наряд за реванша между двата тима от полуфиналите в турнира за Купата на краля. Срещата е на 26 февруари на „Камп Ноу”, а първият сблъсък помежду им завърши 1:1 на „Сантяго Бернабеу” в Мадрид.

В предишните 6 издания на Ел Класико, които Майенко е ръководил, Барселона има 3 победи, а „кралския клуб” е записал 2 успеха, докато веднъж се е стигало до равенство. Все пак този съдия ръководи мача, в който каталунците разбиха „белия балет” с 6:2 на „Сантяго Бернабеу” през пролетта на 2009 година за първенство.

Също така любопитен факт е, че последните две дербита, ръководени от този рефер, приключиха с победи за Реал (Мадрид) – 2:1 на „Камп Ноу” през пролетта на 2012 година за първенство и 1:0 след продължения във финала за Купата на краля през 2011 година.

През настоящата кампания Майенко е свирил само един мач на Барселона, но това бе и единствената загуба на катлунците в Примера дивисион при гостуването на Реал Сосиедад (2:3). В същото време арбитърът ръководи 2 от срещите на „белия балет” през този сезон – загуба при гостуване на Севиля (0:1) и победа в градското дерби срещу Атлетико (Мадрид) с 2:0.