Сент Етиен победи Лион с 2:0 в дерби от 23-я кръг на френската Лига 1.  С успеха домакините са пети във временното класиране с 36 точки, само на една от четвъртия Лион. За „хлапетата“ това бе втора поредна загуба и общо трета в последните четири мача.

И двата гола паднаха преди почивката. Кевин Моне-Паке откри в 9-ата минута, а  Ромен Амума покачи в 22-ата минута. Гостите също имаха своите шансове, като в 13-ата минута Корентен Толисо удари греда, а в 72-ата минута Матийо Валбуена не можа да уцели вратата от удобна позиция.

В последните минути на срещата преобладаваха нервите на терена. Лион завърши с 9 души, след като два играчи получиха червени картони.

Първо Рашид Гезал напусна игра във втората минута на добавеното време, след като набързо си изпроси два жълти картона. В третата минута на добавеното време към съблекалните го последва и Корентен Толисо. Той влезе касапски в краката на Фабиен Лемоан и получи директен червен картон.Камерите пък показаха как Лемоан също напуска терена, но без да е извършена смяна.

Вижте головете - ТУК