Огромно развитие по сагата и изчезналия над Ламанша при полет към Кардиф футболист Емиулиано Сала. Аржентинецът летя към Острова, за да подпише с уелския тим, но самолетът му изчезна от радарите, като вече е намерена първата следа от летателния апарат.

След като частна компания се зае с издирването на Сала в операция на стойност близо 300 хиляди евро, спасителите са намерили две възглавници от седалки, за които се твърди, че са от самолета. Tе са били открити близо до бреговете на Франция и отнесени там от теченията,като в близките дни се очаква да започне и подводно търсене.

"Въз основа на подробна оценка от траекторията на полета и последната известна позиция, вече индентифицирахме област, в която да фокусираме търсенето. Районът е с радиус от 4 морски мили (около 7 км). Ще използваме дистанционно управлявано подводно средство, а след това ще се намерят водолазите. Целта ни е да намерим доказателства, които да ни позволят да разберем какво е станало, а не да търсим вина или отговорност от някого", коментираха от спасителния екип.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)