Манчестър Юнайтед загуби от втородивизионния Мидълзбро с 8:9 след изпълнение на дузпи и отпадна на 1/16-финалите в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. В редовното време и продълженията резултатът бе 1:1. Джейдън Санчо (25) изведе домакините напред, а Мат Крукс (64) изравни. Кристиано Роналдо изпусна дузпа в 20-ата минута и това беше първата му грешка от бялата точка след завръщането му на "Олд Трафорд".

При дузпите само Антъни Еланга пропусна последната за "червените дяволи" и прати Боро в следващата фаза.

Още във 2-ата минута Джейдън Санчо опита техничен прехвърлящ удар и прати топката в напречната греда. Четири минути по-късно акробатичен удар на Кристиано Роналдо вдигна трибуните на крака, но топката попадна в ръцете на вратаря.

"Червените дяволи" продължиха да притискат съперника и в 17-ата минута Хари Магуайър стигна първи до топката след центриране от корнер, но не намери целта. Три минути след това завърналият се след контузия Пол Погба бе съборен в наказателното поле от Дайкстеел и реферът без колебание посочи бялата точка, а Кристиано Роналдо пропусна дузпата. Последва неточен удар на Бруно Фернандеш, за да се стигне до 25-ата минута, когато Джейдън Санчо нахлу в наказателното поле и шутира в далечния ъгъл. Топката се отклони в крака на Джоунс и влетя в мрежата за 1:0. До края на полувремето пропуски направиха Маркъс Рашфорд на два пъти и Балогън от гостите.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката Рашфорд и Роналдо шутираха над вратата от изгодни позиции, в 57-ата минута Дийн Хендерсън изби удар на Мат Крукс от гостите. Те поведоха изненадващо в 64-ата минута, когато резервата Дънкан Уотмор овладя топката в наказателното поле и я прехвърли към Мат Крукс, който без забавяне я прати във вратата за 1:1. Голът бе оспорван от "червените дяволи" заради игра с ръка на Уотмор, но бе зачетен след проверка с ВАР.

Гостите дори можеха да направят пълен обрат, но в 70-ата минута Магуайър се намеси решаващо срещу Шпорар. Две минути след това пък стражът на Боро направи истински подарък на Бруно Фернандеш, но португалецът уцели дясната греда вместо опразнената врата. Юнайтед натисна и на два пъти резервата Еланга се озова на добра позиция, но не успя да прати топката зад гърба на Джо Лумли.

В продълженията първият шанс се откри пред Боро, но Уотмор не намери очертанията на вратата. Малко след това Роналдо нахлу в наказателното поле, а след удара му топката опъна мрежата от външната страна. Последваха пропуски на Фред в последната минута на първото продължение и Бруно Фернандеш, чийто удар в 107-ата минута бе спасен от Лумли. В 115-ата минута Хендерсън спаси с гърди удар на Конъли, а до края не паднаха попадения.

При дузпите всички бяха безгрешни до изпълнението на Антъни Еланга, който прати топката над вратата и така класира Боро за 1/8-финалите. 

Манчестър Юнайтед - Мидълзбро 1:1
1:0 Джейдън Санчо (25), 1:1 Мат Крукс (64)

ПРИ ДУЗПИТЕ
0:1 Пади Макнеър реализира първата дузпа за Мидълзбро
1:1 Хуан Мата изравнява с точен удар от бялата точка
1:2 Мартин Пайеро вкарва, въпреки че Дйин Хендерсън докосна топката
2:2 Хари Магуайър се разписа с категорично изпълнение
2:3 Джонатан Хоусън е безапелационен за Боро
3:3 Фред реализира, въпреки че Лумли усети ъгъла
3:4 Маркъс Таварние не остави никакви шансове за Хендерсън
4:4 Кристиано Роналдо реализира с мощен удар
4:5 Сюлейман Бамба отново дава аванс на гостите
5:5 Бруно Фернандеш прати Лумли в другия ъгъл и се разписа
5:6 Джон Уотмор бележи по безапелационен начин
6:6 Скот Мактоминей вкара със силен удар под плонжа на Лумли
6:7 Даел Фрай също се разписва
7:7 Диого Далот бележи, след като Лумли се хвърли в другия ъгъл
7:8 Лий Пелтиър реализира с феноменално изпълнение
7:8 Антъни Еланга прати топката над вратата и Манчестър Юнайтед отпадна от надпреварата