Два от претендентите за спечелване на турнира за Купата на Краля Севиля и Атлетико (Мадрид) постигнаха убедителни победи в надпреварата, а Депортиво (Ла Коруня) и Малага завършиха 1:1.

Севиля разби у дома нискоразредния Сабадел с 5:1 и с общ резултат 11:2 си осигури място на 1/8-финалите. Гостите изненадващо поведоха в 22-ата минута с гол от дузпа на Колантес. В 39-ата минута Кевин Гамейро изравни и двата тима се оттеглиха на почивка при този резултат. През втората част Яго Аспас (60, 61, 62) вкара хеттрик само за две минути и доведе нещата до 4:1. Преотстъпения от Барселона Жерар Деулофеу пък оформи крайния резултат в 81-ата минута.

Шампионите от Атлетико (Мадрид) спечелиха с 3:0 при визитата си на аматьорите от Л'Оспиталет, но успехът им не дойде лесно. „Дюшекчиите” поведоха едва в 67-ата минута, когато влезлият като резерва Антоан Гризман вкара първия гол в мача. Развръзката пък дойде в края, когато гостите се възползваха от умората на своите домакини и ги довършиха с попадения на Габи Фернандес в 81-ата минута от дузпа и Кристиан Родригес във втората минута от добавеното време. Така реваншът на 17 декември в Мадрид изглежда повече от протоколен.

Депортиво (Ла Коруня) и Малага пък завършиха 1:1 на "Риасор". Гостите от Андалусия поведоха в 11-ата минута с гол на Игнасио Камачо, но Точе изравни в 68-ата минута и остави развръзката за реванша на „Ла Росаледа” в Малага.