Голмайсторът на Шалке 04 Клаас Ян Хунтелаар ще пропусне гостуването срещу лидера Байерн в дербито от 21-ия кръг на Бундеслигата. Мачът е в събота вечер от 19:30 часа българско време на „Алианц Арена” в Мюнхен.

29-годишният холандски национал получи кръвоизлив в лявото око и пропусна контролата на „лалетата” срещу Италия (1:1) в Амстердам. Нападателят ще бъде под наблюдение от специалисти, които ще решат кога той ще може да се завърне в игра.

Според ръководството на "миньорите" и селекционера на Холандия Луис ван Гаал положението на футболиста не е толкова сериозно. Нападателят обаче не вижда с лявото си око и трябва да стои неподвижен, ако не иска да загуби зрението си за постоянно.

"Проблемът може да отшуми до два дни, но може да продължи и по-дълго", сподели мениджърът на „миньорите” от Гелзенкирхен Хорст Хелдт.

За гостуването в Мюнхен "кралскосините” ще бъдат още без австрийския национал Кристиан Фухс (натрупани жълти картони), Ибрахим Афелай (скъсан мускул), Кириакос Пападополус (операция на коляното), Киприан Марика (операция на менискуса) и Кристоф Мориц (проблеми в глезена).