Шалке 04 ще бъде без голмайстора си Клаас Ян Хунтелаар и за визитата на Майнц тази събота от 16:30 часа българско време. 29-годишният холандски национал получи кръвоизлив в лявото око и от една седмица насам е под наблюдение от специалисти. Той пропусна конфузната загуба от Байерн (0:4) в Мюнхен миналия уикенд.

От днес Хунтелаар ще започне леки тренировки, но наставникът Йенс Келер няма да рискува с връщането му в титулярния състав. От щаба на „миньорите” се надяват, че ще може да бъде на линия за гостуването на Галатасарай следващата седмица в Истанбул за първата среща между двата тима от 1/8-финалите в Шампионската лига.

В същото време под въпрос за визитата срещу Майнц са перуанският национал Джеферсон Фарфан и халфът Марко Хьогер, които са болни от грип. В лзарета на „кралскосините” от Гелзенкирхен пък са Атсуто Учида (мускулна травма), Ибрахим Афелай (скъсан мускул), Кириакос Пападополус (операция на коляното), Киприан Марика (операция на менискуса) и Кристоф Мориц (проблеми в глезена).