Първенството в Бундеслигата ще се поднови в събота, а най-чаканият мач от програмата на 26 кръг е Рурското дерби. Сблъсъкът между Борусия (Дортмунд) и Шалке 04 ще се играе на 16 май от 16:30 часа на „Сигнал Идуна Парк“. На трибуните обаче няма да има зрители заради пандемията от коронавирус.

В тази връзка „кралскосините“ поискаха подкрепата на феновете на всички отбори от Висшата лига. Затова отборът от Гелзенкирхен показа защо това трябва да се случи и посочи връзката си с всеки един клуб от английския елит.

АРСЕНАЛ
В момента двама бивши футболисти на Шалке 04 играят на „Емирейтс“. Кралят на асистенциите Месут Йозил е продукт на нашата школа, а стабилния Сеад Колашинац беше любимец на феновете по време а шестгодишния си престой при „кралскосините“.

АСТЪН ВИЛА
... защото сме единственият отбор със сини екипи, на който е ви е позволено да симпатизирате.

БОРНЕМУТ
Нали ви харесва начело на отбора да е бивш играч на клуба? Е, Шалке 04 е вашият избор! Настоящият ни треньор Давид Вагнер игра за нас в продължение на две години през 90-те.

БРАЙТЪН
Просто не може да сбъркате, когато изберете да подкрепите отбор, облечен в синьо-бяло.

БЪРНЛИ
Също като вас и ние сме от град, който има огромна миньорска традиция.

ЧЕЛСИ
„Сините“ и „кралскосините“. Подкрепете цвета на любимия си отбор, тъй като той се носи от най-добрия германски клуб, играещ в синьо.

КРИСТЪЛ ПАЛАС
Продуктът на школата на Шалке 04 Макс Майер в момента е играч на „орлите“. Затова, подкрепете бившия отбор на вашия футболист.

ЕВЕРТЪН
Тук е лесно! От началото на сезона всички фенове на Евертън следят Шалке 04, тъй като при нас под наем е вашето момче Джонджо Кени. Затова просто ни подкрепяйте до края на сезона.

ЛЕСТЪР
Вашият ляв бек Кристиан Фухс два пъти беше включван в „Отбора на сезона“ на сп „Кикер“, докато играеше за Шалке 04. Бившият клуб на Фухс е вашият правилен избор.

ЛИВЪРПУЛ
Жоел Матип спечели Купата на Германия с Шалке 04 и Шампионската лига с Ливърпул. В отсъствието на мачове от Висшата лига, може да подкрепите бившия клуб на вашия защитник. Що се отнася до мениджъра на Ливърпул, ние не го харесваме. Но нашият треньор е неговият най-добър приятел.

МАНЧЕСТЪР СИТИ
Основната причина е, че ни го дължите. Нямаше нужда да ни биете със 7:0 през миналата година.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД
И при нас песента „You'll never walk alone“ е забранена.

НЮКАСЪЛ
Все пак градовете Нюкасъл и Гелзенкирхен са побратимени. Има ли по-добра причина да ни подкрепите?

НОРИЧ
Вашата звезда Теему Пуки в продължение на два сезона игра за Шалке 04.

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД
Шефилд и Гелзенкирхен са два града, които имат огромно индустриално наследство. Това прави Шалке 04 най-естественият ви избор за подкрепа на германски отбор.

САУТХЯМПТЪН
Вие се гордеете с Льо Тисие, Бейл и Уолкът, а ние дадохме на футбола Нойер, Сане и Йозил. Два клуба с много добри футболни академии.

ТОТНЪМ
Какво да кажем? Както всички видяха през миналия сезон, и двата клуба обичаме да бием Борусия (Дортмунд).

УОТФОРД
Подкрепете отбора, в който е играл бивш футболист на „стършелите“. Испанският магьосник Хурадо игра при нас между 2010 и 2013 г. Неговите асистенции са незабравими.

УЕСТ ХЯМ
На вашата емблема има чукове, а това са важни инструменти в миньорския занаят, който е силно разпространен в Гелзенкирхен.

УУЛВЪРХЯМПТЪН
И двата отбора заемаме шесто място в класирането. Защо да не подкрепите отбор, който от тази позиция се опитва да си спечели участие в евротурнирите за следващия сезон.