Треньорът на Шалке 04 Ралф Рангник говори с уважение за Манчестър Юнайтед преди първия полуфинал между двата тима от Шампионската лига. Това обаче не пречи на германския клуб да подходи подигравателно към английския си съперник в програмата за двубоя.
 
Сатиричната статия започва с маниакалната страст на англичаните към всякакви новини, свързани с популярните личности в страната. Обръща се внимание и на неумението на местните отбори да печелят с дузпи срещу германски съперници.
 
“През тази седмица в Англия основната тема е една сватба. Този път не става дума за бракосъчетание на едрогърдата Кати Прайс, а за венчавката на принц Уилям. Англичаните може и да са измислили футбола, но все още има много да учат по отношение на дузпите”, пише в програмката.
 
След това се обръща внимание на звездата на тима Уейн Рууни. Не е подминат и американският собственик на “червените дяволи” Маркълм Глейзър. На сериозна подигравка са подложени и феновете на тима, както и кулинарните им предпочитания.
 
“В лицето на Уейн Рууни имаме типичен представител на любимия кандидат зет за английските майки, които имат дъщери за женени. Имаме и “вечномладия” Едвин ван дер Сар. Собственикът на Манчестър Юнайтед Малкълм Глейзър изглежда като синоним на злото. За всеки привърженик на клуба американецът е като Лорд Волдемор от книгите за Хари Потър.”
 
“Типичният английски фен на “червените дяволи” се казва Пол. В десния си джоб носи стрелички за дартс, а в левия има снимка на булдог. Всички момичета пък носят името Саманта. Няма какво да кажем за кулинарните вкусове на хора, които слагат оцет на пържените картофи.”/БЛИЦ